Sportfysiotherapie

Uw sportfysiotherapeut in Alkmaar en Heerhugowaard

Vanuit onze sportieve activiteiten, hebben wij een sterke binding met de belevingswereld van de sporter. Het weer snel in beweging brengen van mensen is dan ook steeds een uitdaging, die wij met enthousiasme aangaan. De middelen die we daarvoor gebruiken omvatten reguliere fysiotherapeutische interventies, als massage, oefentherapie en fysiotechnische apparaten. Ook manuele therapie en pijn management kunnen een bijdrage leveren aan het herstel. Wij hebben onder andere veel ervaring met blessures die zijn opgelopen tijdens het schaatsen, wielrennen, hardlopen en zwemmen.


Het begeleiden van de sporter tijdens de sporthervattingsperiode vinden wij erg belangrijk. De sporthervatting zelf is namelijk een essentieel onderdeel van de therapie.


Voorbeeld: een pees die overbelast is zal moeten genezen, maar wel zodanig dat de belastbaarheid van deze pees groot genoeg is om de sportieve activiteiten die ervan gevraagd worden te kunnen dragen. De enige manier om belastbaarheid te vergroten is belasten. Eerst rustig en wat minder specifiek, daarna zwaarder en steeds specifieker gericht op de sport die men beoefent.


Heeft u last van een blessure en bent u op zoek naar een sportfysiotherapeut in de omging van Alkmaar en Heerhugowaard? Neem dan contact met ons op.

Sportfysiotherapeut in Alkmaar
Top