Manuele therapie

Manuele therapie bij Flex Fysiotherapie Alkmaar

Manuele therapie volgens de methode Marsman is een milde vorm van manuele therapie. Hierbij wordt uitgegaan van voorkeursbewegingen en houdingen van ieder persoon. Vanuit dit uitgangspunt wordt er gekeken naar beperkingen en afwijkingen in houding en beweging. De mobilisaties vinden plaats in driedimensionale bewegingen, met lichte druk van de therapeut of door het laten aanspannen van spieren door de persoon zelf.


Ook huiswerk oefeningen worden in deze driedimensionale richting gegeven. De herwonnen mobiliteit wordt vervolgens gestabiliseerd door stabiliserende oefeningen. De klachten worden hierbij niet alleen lokaal behandeld, maar ook in het grotere geheel van het menselijk lichaam.


Voorbeeld: een doorgezakte voet maakt dat de knie naar binnen draait, waardoor ook de stand van de heup veranderd. Het bekken wordt mee getrokken, waardoor er ook laag in de rug, of zelfs tot in de nek klachten kunnen ontstaan. Alleen de nek of rug mobiliseren zal dan uiteindelijk niet het gewenste resultaat geven.

Manuele Therapie Flex Fysiotherapie Cock Groot Alkmaar
Top