Uw therapeuten

fotocock

Cock Groot

Vanuit zijn schaatspassie in contact gekomen met de fysiotherapie en sinds 1985 werkzaam als fysiotherapeut. Dit verklaart gelijk zijn verbondenheid met de sporter, die zijn beperkingen tegenkomt. Tegelijkertijd wordt ook de reguliere patiënt, gestimuleerd om te bewegen, voor zover mogelijk. Na de schaatscarriëre heeft hij nog jaren op hoog nivo aan triathlons gedaanen tegenwoordig is hij in zijn vrije tijd intensief bezig met het trainen en begeleiden van talentvolle schaatsers.

Gevolgde applicatie cursussen:
– medical taping
– heup en lies klachten
– sportfysiotherapie
– manuele therapie vlgs Marsman
– bekken instabiliteit en dysfunctie
– kracht van het brein (trilemma)
– medisch fitness
– schaatstrainer A

Grietje van de Mei

Grietje werkt als GZ-haptotherapeut en geeft haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Van huis uit is zij fysiotherapeute.

Al tijdens haar studie fysiotherapie kwam zij in aanraking met haptonomie en raakte geboeid door het belang van het voelen en gevoel bij het ontstaan, het (blijven) bestaan en het omgaan met lichamelijke en psychosomatische klachten.

In 1987 begon ze met het volgen van scholing in de haptonomie bij Frans Veldman jr. aan het Wetenschappelijk Instituut voor haptonomie (WIH) te Grave. Sinds 1997 is zij ook haptotherapeut.

Vervolgens heeft zij aan het WIH de specialisatie ‘Haptonomische ouder- en kindbegeleiding tijdens de zwangerschap en na de geboorte’ (Haptonomische zwangerschapbegeleiding) gevolgd.

In 2016-2017 heeft zij nog een aanvullend scholingstraject tot haptotherapeut gevolgd  aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) te Nijmegen.

Om zich te kunnen blijven ontwikkelen volgt zij regelmatig diverse na- en bijscholingen aan o.a. het WIH en ITH en heeft ze collegiale intervisie.

Haptonomie is een belangrijke plaats gaan innemen in haar persoonlijke leven en in haar werk.

Sinds een aantal jaren heeft zij de fysiotherapie losgelaten en zich volledig gericht op het geven van haptonomische begeleidingen.

Haptonomie leert u weer te luisteren naar uw gevoel en de signalen van uw lichaam. Het helpt u weer vertrouwd te worden met uw lichaam en uzelf. Met uw gevoel als leidraad leert u zelf ontdekken welke mogelijkheden u heeft anders om te gaan met lichamelijke klachten, met relationele problemen en lastige situaties.

In alle rust en ruimte helpt Grietje u hierin graag verder op weg

Grietje is geregistreerd GZ-haptotherapeut.  Zij voert haar eigen praktijk, maar maakt deel uit van het team. Hierdoor vormt zij een welkome en door patienten zeer gewaardeerde aanvulling op onze therapeutische mogelijkheden.

GirlRunnignvierkant
Wilt u meer informatie of een afspraak maken?